kolmapäev, jaanuar 10, 2018

Karusmarja-šokolaaditartletid ehk šokolaadikorvikesed tikritäidisega

Eelmisel suvel kandsid maal vanemate juures tikrid hästi. Peale moosi mingeid muid ideid ei tulnud. Osa marju sai sügavkülmutatud, juhuks kui peaks mõni huvitav idee tulema. Nähes interneti avarustes kuidas tartlette tehti jõhvikatega tuligi idee valmistada karusmarja-šokolaaditartlette ehk šokolaadikorvikesi tikritäidisega.


Tainas:
250 g jahu
25 g kakaod
150g suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
2 muna

Täidis:
350 g puhastatud tikreid (värsked või külmutatud)
2 kiivit
200 g suhkrut
1 spl vett
2 muna
120 g kookosrasva

Glasuur:
100 g šokolaadi
200 ml rõõsk koort 35%

Sega köögikombainis omavahel jahu ja kakao. Lisa või tükid ning sega kuni või on jahuga segunenud. Järgmiseks lisa küpsetuspulber ja suhkur. Sega köögikombainiga kuni kuivained on segunenud. Viimasena lisa munad ning sega kuni tekib tainas.

Kasutades tartletivorme või muhvinipanni küpseta tainast korvikesed. Küpseta korvikesi 180 kraadises ahjus 10 min või kuni korvikeste servad muutuvad pruunikaks. Enne ahju panekut torka kahvliga korvikeste põhjale mõned augud, et küpsetades põhjad kumeraks ei küpseks. Kui korvikesed on küpsetatud pane nad jahtuma.

Tikritäidise valmistamiseks aseta pott madala soojusega pliidiplaadile. Vala potti puhastatud tikrid, kooritud ning tükeldatud kiivid, vesi ja suhkur. Keeda täidist kuni tikrid on pehmed. Püreesta täidis saumikseri või köögikombainiga. Soovi korral võib püree läbi sõela lasta, et seemened välja sõeluda. Lisa munad ja sega korralikult täidis läbi.

Aseta püreestatud täidis vesivannile. Lase täidise temperatuur tõusta 70 kraadini. Lisa tükeldatud kookosrasv. Sega täidist kuni rasv on sulanud.

Vala täidis korvikestesse ning aseta korvikesed külmkappi tahenema. Tahenemine võtab aega mõned tunnid, kui on aga võimalik siis lasta taheneda üle öö.

Glasuuri valmistamiseks sulata vesivannil šokolaad. Lisa vedelale šokolaadile rõõsk koor ning sega ühtlaseks glasuuriks. Vala glasuur korvikestele. Lase paar tundi külmas taheneda.

Kommentaare ei ole: